Chagall lezing Rijksmuseum

26 september 2015 | Rijksmuseum Amsterdam

In het kader van de open dagen van het Spiegelkwartier in het weekend van 26 en 27 september 2015, organiseert Galerie Wuyt een lezing op 26 september van 14.30 tot 16.00 uur in het Auditorium van het Rijksmuseum.

 

De lezing, gegeven door Drs. P.H. Zuidema van het Chagall Gallery & Research Centre Wuyt te Amsterdam, verhaalt een versluierde periode uit het leven van Marc Chagall en zijn vrouw Basia (Bella) Rosenfeld. Een foto uit 1934 illustreert een cruciaal moment in beider leven. De lezing richt zich vooral op de creatieve krachten die in deze periode los gewoeld worden, met als resultaat het tot stand komen van een van Chagall’s monumentale werken twintig jaar later. De gebeurtenissen in tussenliggende jaren zijn ingrijpend voor de kunstenaar en leiden tot een geheel nieuwe fase in Chagall’s leven en werk. De drang om met zijn kunst de wereldvrede dichterbij te brengen wordt bepalend voor zijn verdere oeuvre. Zich bewust van zijn beperkte Europese achtergrond tracht Chagall met artistieke middelen bruggen te bouwen tussen landen, volken en religies. Chagall identificeert zich steeds meer met de Bijbelse Mozes en spreekt graag over zijn ‘Message Biblique’. Vanuit de kunstgemeenschap was er veel kritiek op dit streven en het duurde dan ook lang voordat zijn inzet begrepen werd.

 

Samen met Drs. P.H. Zuidema volgt u de paden die Chagall bewandelde. U deelt de gebeurtenissen die leidden tot een nieuwe fase in Chagall’s leven en werk. Uiteindelijk zal deze lezing uw zicht verbreden op het omvangrijke oeuvre dat hij in deze laatste dertig jaar tot stand heeft gebracht. Drs. P.H.Zuidema is hoofd van het Chagall Gallery & Research Centre Wuyt in Amsterdam. Dit Centrum richt zich specifiek op Chagall’s leven, zijn grafisch werk en zijn gebrandschilderde ramen.

 

De kosten bedragen:

17,50 p.p. vooraf over te maken op NL32 INGB 0000 0227 24 van W. Uyterlinde. Groepskorting (bij meer dan zes personen) van € 5,– p.p.

 

Voor verdere vragen: wuyt@chagall.nl

 


Chagall Gallery Wuyt

Erik de Wolf BSc - Gallery-owner   

Spiegelgracht 32

1017 JS Amsterdam

+31(0)642 694 446   

galerie@chagall.nl

  

Chagall Research Centre 

Pieter Zuidema M.A. - CRC - Director   

info@chagall.nl

Declaration of Authenticity for € 150,-

 

Chagall Events

Pieter van der Woel - Organizer

for exhibition, lectures and workshops

pjwoel@gmail.com