Chagall Galerie Wuyt

Galerie Marc Chagall

Het Marc Chagall-Huis ligt op een steenworp afstand van het Rijks Museum met tegenover zich de kleine Marc Chagall-houseboat. Eind vorige eeuw is het onderstuk van het Huis tot grafiek-galerie omgebouwd. In dertig grote laden liggen honderden litho’s, etsen en houtsneden van Chagall onder handbereik. De grotere grafische werken van Chagall treft u aan in de tien deuren verder gelegen museale galerie-ruimte achter de studio van het Chagall Research Centre.

 

Op de web-pagina ‘Wuyt-Collectie’  treft u de afbeeldingen aan van werken waaruit de galerie kan putten.De Galerie is alleen geopend na mailcontact of telefonische afspraak met galeriehouder Erik de Wolf ( +31(0)642 694 446, galerie@chagall.nl).

 

Hij is van jongs af aan gegrepen door de grafische kunst van de twintigste eeuw. En dat merkt u aan zijn grote deskundigheid, enthousiasme en plezier  waarmee hij u op het afgesproken tijdstip helpt bij uw keuze uit deze honderden werken van Marc Chagall.  Het is daarbij mogelijk om een aangekocht werk bij hem achter te laten om te worden verscheept naar het adres van uw voorkeur.

 

Elk werk krijgt een Echtheids Certificaat mee van het Chagall Research Centre, dat op naam en datum is gesteld en gedétailleerde informatie verschaft over het kunstwerk.   Dit  Research Centre  levert wereldwijd de meeste Echtheids Certificaten van werken van Marc Chagall.  Het Certificaat wordt u over de post nagezonden.

Erik de Wolf, Marc Chagall Gallery


OFFER OF THE MONTH

Tijdelijke aanbieding: een grafisch werk van Marc Chagall naar keuze voor de helft van de aangegeven prijs. Doit kan als je 2 werken in de galerij kunt aanwijzen die ook te zien zijn in de SMA tentoonstelling 'MIGRANTEN IN PARIS' tot eind januari 2020.

 

Voor de tentoonstelling 'Migranten in Parijs’ richt het SMA in enkele zalen de aandacht op Marc Chagall. 18 Grafische werken zijn later opgenomen in Chagalls Verzamelde Werken. 11 Van deze 18 werken maken ook deel uit van de Wuyt collectie. Deze zijn bij ons in de galerie verkrijgbaar.

 

Tot het einde van de SMA-expositie tonen we steeds twee van deze originele Marc Chagalls in onze galerie aan de Spiegelgracht 32. Wie bij een bezoek deze twee werken -zonder hulpmiddelen- aanwijst, mag vervolgens een grafisch werk uit onze Collectie uitzoeken en tegen de helft van de prijs meenemen. Van het allergoedkoopste tot het allerduurste. Om fraude of misbruik tegen te gaan zijn enkele voorzorgsmaatregelen nodig, waarvan de onderstaande voorwaarden de belangrijkste zijn:

 

  1. Voor dit bezoek aan de galerie moet over de mail een afspraak gemaakt worden met info@chagall.nl
  2. Tijdens het bezoek gaat u uitsluitend af op uw eigen geheugen, dus zonder enig contact met anderen of gebruikmaking van foto’s, e.d.
  3. U krijgt 15 minuten de tijd om de 2 werken aan te wijzen in de galerij.  
  4. U kunt vervolgens 1 grafisch werk na keuze uitkiezen voor de helft van de prijs.

Chagall Galerie Wuyt

Erik de Wolf BSc - Gallery-owner   

Spiegelgracht 32

1017 JS Amsterdam

+31(0)642 694 446   

galerie@chagall.nl

 

Chagall Research Centre Wuyt

drs Pieter Zuidema M.A. - CRC-director   

Lange Leidsedwarsstraat 143 (bg) 

1017 NK  Amsterdam

+31 (0)20 73 72 739  

+31 (0)624 105 863 

info@chagall.nl