Chagall Galerie Wuyt

Het Chagall-HUIS ligt aan de rustige kant van de Spiegelgracht, de belangrijkste gracht van het Spiegelkwartier die leidt naar het Rijksmuseum.  De hoofdingang van het Rijksmuseum ligt op een steenworp afstand van dit grachtenpand. De galerie-ingang bevindt zich in het ondergedeelte van het huis en biedt toegang tot een ruimte met honderden originele grafische werken van Chagall.  Deze zijn een voor een in passe-partout gestoken en worden in plastic hoezen beschermd. Een groot deel er van staat in bakken, om uw keuze makkelijker te maken. Natuurlijk hangen er enkele werken aan de wanden, doch de meeste andere grafiek ligt opgeslagen in de dertig grote galerieladen.      

In de rubriek ‘Grafiek van Chagall’ treft u ruim 350 afbeeldingen aan  van litho’s, etsen en houtsneden; deze vormen een deel van de collectie die u in de galerie te koop aantreft.  Deze grote aantallen verbazen u wellicht, het is daarom goed te weten dat Chagall zo’n twee duizend litho’s, etsen, houtsneden, pochoirs en andere speciale drukken heeft gemaakt. Vooral in de tweede helft van de vorige eeuw daagde de techniek van de kleurenlitho hem uit tot een niet aflatende stroom van kunstwerken.  
De galeriehouder is de heer Erik de Wolf die al van jongs af aan gegrepen is door de grafische kunst van de vorige eeuw.  Vooral de etstechniek en de lithotechniek hebben zijn grote belangstelling. Meer en meer richtte hij zich op het grafisch werk van Chagall, Miro, Picasso, Matisse.  De behoefte om zich verder te specialiseren leidde tot de keuze van Chagall als een van onze grootste etsers en lithografen. 
Elk werk wordt geleverd met een op datum en naam uitgeschreven echtheidscertificaat. Deze certificaten komen van het Chagall Research Centre, dat wereldwijd jaarlijks de meeste echtheidscertificaten van Chagalls grafiek levert. De certificaten geven een nauwkeurige beschrijving van het werk met de vermelding van de belangrijkste vindplaatsen in de diverse verzamel-catalogi.  De waarborg rond de afgifte van deze certificaten is waterdicht en heeft tot op heden nog nooit een probleem gekend. 

 

           Chagall Galerie Wuyt

           Erik de Wolf, gallery-owner

           Spiegelgracht 32-sou

           1017 JS Amsterdam 

           +31(0 )642 694 446   

           galerie@chagall.nl

 

           KVK      6896 2312

           BIC       INGB NL2A

           IBAN    NL90 INGB 0007 8594 60
           t.n.v. EAS (Erik’s Advisory Service)

Chagall Galerie Wuyt

Spiegelgracht 32 (bg)  

1017 JS Amsterdam

+31 (0)20 62 43 892

galerie@chagall.nl

 

Chagall Research Centre Wuyt

Lange Leidsedw.str. 143 (bg)

1017 NK  Amsterdam

+31 (0)20 73 72 739  

info@chagall.nl