Lezing  “De houtsnede van de toekomst”  | Marc Chagall zijn tijd zestig jaren vooruit

Zaterdagmiddag 29 oktober 2016

In de Maand van de Grafiek exposeert Addy Nieuwenhuize-Harting  werken van 15 hedendaagse grafici onder de titel “Grafisch Verbeeld”. De opening op 1 oktober geschiedt door de kunstenaars zelf, muzikaal omlijst door de pianiste Renata Sadova.

Op vrijdag 14 oktober houdt Ton Lamper een lezing over grafiek.

 

Ter afsluiting wordt op zaterdagmiddag 29 oktober een voordracht gegeven door drs. Pieter Zuidema over de kleurenhoutsneden van Marc Chagall onder de titel: “De houtsnede van de toekomst”.  

 

De Collectie WUYT beschikt over de enige serie van de complete printgang van een houtsnede.  Deze unieke 10 werken zijn uiterst gevoelig voor het licht en komen daarom zelden uit de kluis.  Omdat de voordracht rust op de bestudering van deze voorfasen bij de totstandkoming van een zo’n houtsnede,  worden ze nu -onder speciale bescherming- aan de bezoekers 

getoond.  Wilt u er vast enig idee van krijgen, kijk dan op  ‘houtsneden’ van de rubriek ‘Wuyt Collection’ op www.chagall.nl. 

 

Het aantal plaatsen is beperkt, reserveren bespaart u een vergeefse reis naar de Singelweg11 (bij Sint Laurens) in Grijpskerke.  

 

Meer informatie op www.deosseberg.nl  


Chagall Gallery Wuyt

Erik de Wolf BSc - Gallery-owner   

Spiegelgracht 32

1017 JS Amsterdam

+31(0)642 694 446   

galerie@chagall.nl

  

Chagall Research Centre 

Pieter Zuidema M.A. - CRC - Director   

info@chagall.nl

Declaration of Authenticity for € 150,-

 

Chagall Events

Pieter van der Woel - Organizer

for exhibition, lectures and workshops

pjwoel@gmail.com