· 

De Klokken van Chagall en Mozes

Opening Chagall expositie

zondag 17 september 2017, 13:30 tot zondag 15 oktober 2017, 16:00

 

Locatie:

Heelsumsestraat 1, Bennekom

RKkerkBennekom

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 17 september is de officiële opening van de expositie "De Klokken van Chagall" om 13:30 uur. Met muziek van Messiaen, door Mark Snitselaar (klarinet). U bent allen van harte welkom. De expositite is van 17 september t/m 15 oktober op zondag, woensdag t/m vrijdag van 14:00 -17:00 uur.

Vrij entree.

 

De Klokken van Chagall

Zestig jaar geleden trokken drie jonge kunstenaars met zeven lithostenen in een Lelijke Eend naar Zuid Frankrijk. De drie kunstenaars heetten Joop Beljon, Pieter Brattinga en Ed van der Elsken. Brattinga had een stoutmoedig plan: hij verzocht Marc Chagall hoogstpersoonlijk om een nieuwe klok te tekenen. En jawel, de meester stemde toe! Een gewaagde bedoening, maar Chagall tekende inderdaad een klok op een van die stenen. Dat werd de litho ‚Les Pendules'.

Zestig jaar later is de tijd rijp voor een terugblik. En wel in de vorm van een reizende expositie. En keert de litho terug naar Nederland.

"Ik ken geen andere schilder die de tijdsbeleving als onderwerp oppakt in zijn werk. Kijk, in het Europese denken − dat weer geworteld is in het oude Griekse en Joodse denken − leeft de veronderstelling dat de tijd er altijd al is geweest, maar ooit ophoudt. Denk aan een term als ‚eindtijd'. En volgens mij probeert Chagall met al die zwevende staartklokken de reis naar die ‚oneindigheid' vorm te geven.", aldus het Chagall Research Centre Wuyt.

 

Meer info: http://www.rkkerkbennekom.nl/mvr60/


Chagall Gallery Wuyt

Erik de Wolf BSc - Gallery-owner   

Spiegelgracht 32

1017 JS Amsterdam

+31(0)642 694 446   

galerie@chagall.nl

  

Chagall Research Centre 

Pieter Zuidema M.A. - CRC - Director   

info@chagall.nl

Declaration of Authenticity for € 150,-

 

Chagall Events

Pieter van der Woel - Organizer

for exhibition, lectures and workshops

pjwoel@gmail.com