· 

Gouwekerk Gouda decor voor Bible Art-expositie met Dalí en Chagall

 

Op donderdag 18 april opent in de Gouwekerk te Gouda de unieke expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall. Het gaat om een exclusieve samenstelling van ruim 250 litho’s, gravures, tekeningen en artefacts van onder andere Salvador Dalí en Marc Chagall. De expositie is een initiatief van de eigenaar van de Gouwekerk en White House Development.

 

‘De expositie is zelden internationaal tentoongesteld en komt slechts eenmalig naar Nederland,’ aldus eventcoördinator Paul Koster. ‘Het is een zorgvuldige samenstelling uit de gevarieerde privécollectie van de Duitse arts Heinz Ess, een verwoed kunstliefhebber uit Daleiden.’ Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix. De expositie is extra bijzonder omdat het een eerbetoon is aan de kernwaarden en het saoorspronkelijke doel van de Gouwekerk.

 

 

Bijbels thema

De tentoongestelde stukken hebben alle een bijbels thema. Van Dalí worden 40 tekeningen van het Bijbelse Jeruzalem geëxposeerd. Van de hand van Chagall zijn 48 originele lithografieën uit de serie The Bible I en II te bewonderen. Verder worden bijzondere artefacts van de diverse kunstenaars uitgestald in vitrines.

Jan van Lokhorst

Ook de Goudse kunstschilder Jan van Lokhorst zal een deel van zijn werken uit het project Esther tentoonstellen. Van Lokhorst maakte de afgelopen jaren acht schilderijen en ruim 100 tekeningen over dit bijzondere bijbelverhaal. ‘Ik ben er zo’n zes jaar geleden mee begonnen. Het is een verhaal met thema’s die nog steeds actueel zijn.’

Openingstijden

De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall loopt van donderdag 18 april tot en met zondag 30 juni. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 12:00 uur t/m 18:00 uur. Op maandagen is de expositie gesloten. Ook op Koningsdag is de Gouwekerk gesloten voor publiek.

Ticketverkoop

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 10,-. Kinderen van 12 t/m 17 jaar betalen € 5,-. Tot 12 jaar is de toegang gratis. Tickets zijn te koop op Gouwekerk.comof vanaf 18 april aan de deur. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park op Sint Mariewal 3 op ongeveer 5 minuten loopafstand van de expositie.

 

Bron: https://degouda.nl/gouwekerk-gouda-decor-voor-bible-art-expositie-met-dali-en-chagall/


Chagall Gallery Wuyt

Erik de Wolf BSc - Gallery-owner   

Spiegelgracht 32

1017 JS Amsterdam

+31(0)642 694 446   

galerie@chagall.nl

  

Chagall Research Centre 

Pieter Zuidema M.A. - CRC - Director   

info@chagall.nl

Declaration of Authenticity for € 150,-

 

Chagall Events

Pieter van der Woel - Organizer

for exhibition, lectures and workshops

pjwoel@gmail.com