· 

Lezing "Klokken en de tijd in de gedichten van Chagall"

Op zondagmiddag 11 februari 2018,  15.00 uur, geeft voordrachtskunstenares Frouwkje Zwanenburg in De Regenboogkerk te Oegstgeest een lezing over “Klokken en de tijd in de gedichten van Chagall”. Deze lezing wordt gehouden in het kader van de expositie "De Klokken van Chagall" die van 4 februari tot 4 maart te zien is in de Regenboogkerk.

 

Marc Chagall maakte naast schilderijen, litho’s en ander grafisch werk ook gedichten. Frouwkje vertaalde die gedichten van het Frans naar het Nederlands. Tijdens de lezing zal zij ook een aantal gedichten voordragen. De sfeer van die gedichten is vaak net zo speels en vrij als de sfeer in zijn grafisch werk. Frouwkje zal een aantal gedichten die betrekking hebben op klokken en het gebruik van tijd in het werk van Marc Chagall toelichten. 

 

De 41 gedichten die samen de bundel "Gedichten" vormen, zijn geïllustreerd met 20 zwart-wit reproducties van houtsneden van Chagall. De bundel is in een beperkte oplage van 1000 exemplaren uitgegeven.

 


Chagall Gallery Wuyt

Erik de Wolf BSc - Gallery-owner   

Spiegelgracht 32

1017 JS Amsterdam

+31(0)642 694 446   

galerie@chagall.nl

  

Chagall Research Centre 

Pieter Zuidema M.A. - CRC - Director   

info@chagall.nl

Declaration of Authenticity for € 150,-

 

Chagall Events

Pieter van der Woel - Organizer

for exhibition, lectures and workshops

pjwoel@gmail.com